Relacja I Targi Seniora

ZAPRASZAMY DO GALERII ZDJĘĆ:  http://photos.app.goo.gl/aTfjZ890aXW5kG1x2

W piękny, słoneczny piątek spotkaliśmy się w Środowiskowym Domu Samopomocy w Osieku nad Wisłą na I Targach Seniora, organizowanych przez Fundację WERWA przy patronacie Mirosława Graczyka - Starosty Toruńskiego i wsparciu Starostwa Powiatowego. Targi Seniora to impreza dedykowana wszystkim, którzy wierzą, że życie po pięćdziesiątce i na emeryturze może być pełne pasji, nowych wyzwań, a przede wszystkim radości. Dla naszych Gości przygotowaliśmy mnóstwo atrakcji, aby pokazać, że z życia można czerpać pełnymi garściami w każdym wieku. Jesień życia może - a nawet powinna być kolorowa, pełna aktywności i rozwijania zainteresowań, zawierania nowych znajomości, uczenia się i odkrywania nowych aspektów życia. Tak kolorowo i różnorodnie było właśnie na naszych Targach! Gościliśmy Seniorów z DPS-ów z Pigży, z Browiny, Wielkiej Nieszawki i Dobrzejewic oraz z całego powiatu toruńskiego. Miliśmy przyjemność podziwiać niesamowicie barwne występy Klubu Seniora Jutrzenka z Czernikowa i Klubu Seniora "Sami Swoi" z Obrowa a także Zespołu Kawęczynianki z Kawęczyna. Dla Seniorów wystąpili także młodzi, zdolni artyści z naszego powiatu: Lidka, Ola, Hubert i Sebastian. Było tanecznie dzięki Jackowi Sadowskiemu, którego muzyka porwała Seniorów do wspólnej zabawy. Z kolei z Kamilą Najda zdrowo się wszyscy gimnastykowali. Targi to także znakomita okazja do zadbania o swoje zdrowie. Były badania w kierunku osteoporozy, badania słuchu, ciśnienia, porady kosmetyczne, podologiczne, fizjoterapeutyczne, dietetyczne i prezentacje o zdrowym stylu życia. Bardzo dziękujemy wszystkim Gościom za udział w Targach i sympatycznie spędzony wspólnie czas. Podziękowania składamy Panu Mirosławowi Graczykowi Staroście Toruńskiemu za okazaną życzliwość i wsparcie. Dziękujemy także Panu Zdzisławowi Gawrońskiemu za życzliwość i udział w Targach a także Mirkowi Nawrotkowi, który jak zawsze mocno nas wspiera we wszystkich działaniach. Cieszymy się, że były z nami koleżanki z KGW Witowąż, Pokrzywno i Stajenczynki, które przywiozły mnóstwo domowych pyszności. Dziękujemy za przygotowane smakołyki firmie Piekarnia-Cukiernia B.K. Rumińscy z Głogowa oraz Gospodarstwu Konradówka z Trutowa. Serdecznie dziękujemy naszym wystawcom, którzy przygotowali interesujące stoiska: - Firma Duo Life - Klub Zdrowego Stylu Życia Zofia Finc - Firma TIANDE - Stopy w Formie Edyta Jankowska - SANTE Fizjoterapia - Mobilne Centrum Diagnostyczne Osteoporozy Mamy nadzieję, że spotkamy się na Targach w kolejnej edycji za rok!