Rodzinny Festyn "Tworzymy z Werwą" w Steklinie

Dzisiejszy dzień spędziliśmy w przepięknej scenerii parku wokół szkoły podstawowej w Steklinie. Tak urocze miejsce było idealne dla realizacji artystyczno-rekreacyjnego projektu "Tworzymy z Werwą", dofinansowanego ze środków powiatu toruńskiego. Wsparcia w organizacji festynu udzieliła także niezwykle nam życzliwa Dyrekcja oraz Rada Rodzicielska Szkoły Podstawowej. Wśród gości nie zabrakło Starosty Toruńskiego Mirosława Graczyka, Członka Zarządu Powiatu Toruńskiego Mirka Nawrotka, Sekretarz Gminy Czernikowo Anny Baranowskiej oraz Grzegorza Kozłowskiego-Dyrektora Szkoły w Steklinie. Jak zwykle na naszym festynie nie zabrakło atrakcji! Rada Rodziców i kulinarnie uzdolnione mamy zadbały, by nikomu nie zabrakło energii do zabawy. Zajadaliśmy ze smakiem pyszne ciasta i grilowane kiełbaski. Uznany malarz Jacek Kamiński prowadził warsztaty plastyczne a młodzi artyści dali pokaz swoich talentów muzycznych, wokalnych i tanecznych. Znalazło się także coś dla mam z okazji ich święta-wzruszający wiersz, piosenka a potem zabawny skecz w wykonaniu samej Werwy ;-) Nie zabrakło dobrej energii z animatorkami Martyną i Magdą, które zabawiały milusińskich na 100 różnych sposobów! Był także pokaz sprzętu nurkowego prowadzonego przez Centrum nurkowe AQUA-AGA. Strażacy z Czernikowa sprawili wszystkim wielki prysznic demonstrując możliwości strażackiego sprzętu! Ależ to była frajda znaleźć się pod taką strażacką fontanną! W czasie festynu rozstrzygnięto także konkurs plastyczny pod hasłem "Barwy pomocy". Jury wraz z Mirkiem Nawrotkiem uroczyście wręczyło nagrody zwycięzcom oraz wyróżnionym. Bardzo się cieszymy, że zgłoszono tak wiele prac. Temat trudny bo cóż te Barwy pomocy mogą znaczyć? Okazuje się, że dzieci doskonale wiedzą, że pomoc może mieć tysiące barw i nieraz jej najlepszą formą jest po prostu czyjaś obecność, drobny gest wsparcia... Bardzo wszystkim dziękujemy za udział w festynie. Mamy nadzieję, że spotkamy się wkrótce na kolejnej akcji organizowanej przez naszą Fundację
1jpg

10jpg