• Barwy Pomocy to grupa wolontariuszy stworzona w 2016 przez trzy kobiety - Monikę, Wiolettę i Ewę, których pasją i potrzebą jest pomaganie innym.

Wioletta Borowicz - pielęgniarka dyplomowana z dwudziestoletnim stażem w oddziałach szpitalnych, izbie przyjęć i pogotowiu.Posiada szeroką wiedzę medyczną,pielęgniarską. W ciągu ostatnich kilku lat zdobyła szeroką wiedzę z zakresu wolontariatu, kompetencji miękkich w relacji z chorym i jego rodziną, opieki wspierającej w medycynie. Pacjenci jak i ich rodziny bardzo często korzystają z jej porad, sugestii, a nawet chwil na zwykłych kojących rozmowach.

Monika Kamińska - Nie pracująca zawodowo - już. Wolontariusz medyczny hospicyjny, szkoleniowiec z dziedziny prawa ubezpieczeniowego i KNF, organizator konferencji, szkoleń i wyjazdów integracyjnych, fundatorka i założycielka Fundacji Rozwoju i Aktywności Twórczej. Arteterapeutka, menadżer sztuki, społecznik. Pełna pasji pomagania i specjalistka w wyszukiwaniu miejsc, gdzie nasi podopieczni mogą pomoc uzyskać jak najszybciej i najkompetentniej.

Ewa Madej– magister administracji; od niemal 8 lat pracownik Starostwa Powiatowego w Toruniu, od 5 lat sekretarz zarządu UKS Feniks Obrowo; od 2003r. Teatr amatorski im. Julii Procherowej w Skrzypkowie. Wolontariusz medyczny/hospicyjny, Menager artystyczny Event Manager, Wychowawca kolonijny, Kierownik wycieczek, Florysta. Kobieta z pasją pomagania i wspierania innych, nasza księgowa i podpora w ciężkich momentach. Jej uśmiech i wiara w to co robimy są warte każdej chwili z nią spędzanej.

25395832_10213434266884274_8335754294539014388_njpg